ILERI Professional & Personal Development | Creació, Expressió, Motivació, Comunicació, Diversió, Aprenentatge
Notícies - Educació

Què tenen en comú l´Iniesta, el Jorge Lorenzo o el Kilian Jornet? Tots admiren l´Anna Vives

20/04/2016


Què tenen en comú l´Iniesta, el Jorge Lorenzo o el Kilian Jornet? Tots admiren l´Anna Vives
Què tenen en comú l´Iniesta, el Jorge Lorenzo o el Kilian Jornet? Tots admiren l´Anna Vives Què tenen en comú l´Iniesta, el Jorge Lorenzo o el Kilian Jornet? Tots admiren l´Anna Vives Què tenen en comú l´Iniesta, el Jorge Lorenzo o el Kilian Jornet? Tots admiren l´Anna Vives Què tenen en comú l´Iniesta, el Jorge Lorenzo o el Kilian Jornet? Tots admiren l´Anna Vives Què tenen en comú l´Iniesta, el Jorge Lorenzo o el Kilian Jornet? Tots admiren l´Anna Vives Què tenen en comú l´Iniesta, el Jorge Lorenzo o el Kilian Jornet? Tots admiren l´Anna Vives Què tenen en comú l´Iniesta, el Jorge Lorenzo o el Kilian Jornet? Tots admiren l´Anna Vives Què tenen en comú l´Iniesta, el Jorge Lorenzo o el Kilian Jornet? Tots admiren l´Anna Vives Què tenen en comú l´Iniesta, el Jorge Lorenzo o el Kilian Jornet? Tots admiren l´Anna Vives Què tenen en comú l´Iniesta, el Jorge Lorenzo o el Kilian Jornet? Tots admiren l´Anna Vives Què tenen en comú l´Iniesta, el Jorge Lorenzo o el Kilian Jornet? Tots admiren l´Anna Vives Què tenen en comú l´Iniesta, el Jorge Lorenzo o el Kilian Jornet? Tots admiren l´Anna Vives Què tenen en comú l´Iniesta, el Jorge Lorenzo o el Kilian Jornet? Tots admiren l´Anna Vives Què tenen en comú l´Iniesta, el Jorge Lorenzo o el Kilian Jornet? Tots admiren l´Anna Vives Què tenen en comú l´Iniesta, el Jorge Lorenzo o el Kilian Jornet? Tots admiren l´Anna Vives Què tenen en comú l´Iniesta, el Jorge Lorenzo o el Kilian Jornet? Tots admiren l´Anna Vives Què tenen en comú l´Iniesta, el Jorge Lorenzo o el Kilian Jornet? Tots admiren l´Anna Vives Què tenen en comú l´Iniesta, el Jorge Lorenzo o el Kilian Jornet? Tots admiren l´Anna Vives Què tenen en comú l´Iniesta, el Jorge Lorenzo o el Kilian Jornet? Tots admiren l´Anna Vives Què tenen en comú l´Iniesta, el Jorge Lorenzo o el Kilian Jornet? Tots admiren l´Anna Vives Què tenen en comú l´Iniesta, el Jorge Lorenzo o el Kilian Jornet? Tots admiren l´Anna Vives Què tenen en comú l´Iniesta, el Jorge Lorenzo o el Kilian Jornet? Tots admiren l´Anna Vives Què tenen en comú l´Iniesta, el Jorge Lorenzo o el Kilian Jornet? Tots admiren l´Anna Vives Què tenen en comú l´Iniesta, el Jorge Lorenzo o el Kilian Jornet? Tots admiren l´Anna Vives Què tenen en comú l´Iniesta, el Jorge Lorenzo o el Kilian Jornet? Tots admiren l´Anna Vives Què tenen en comú l´Iniesta, el Jorge Lorenzo o el Kilian Jornet? Tots admiren l´Anna Vives Què tenen en comú l´Iniesta, el Jorge Lorenzo o el Kilian Jornet? Tots admiren l´Anna Vives

Tots els dies són especials i irrepetibles però, hi ha dies que a més a més, són màgics. Ahir va ser un d’aquests dies. L’Anna Vives es va sumar al nostre projecte i ens va ensenyar com dissenyar una tipografia des del cor, sumant emocions.

 

El projecte educatiu Creative Minds, d’ILERI, va comptar ahir amb l’Anna Vives. Una artista entre les artistes, que va fer de mestra a gairebé 100 nens de les escoles Camins i Joan Sanpera de Les Franqueses del Vallès. Ens va plantejar el repte de fer una tipografia com la d'ella (la tipografia Anna). Seguint les seves indicacions i fent servir només una làmina de foam i unes tisores, els nens, d’entre 4 i 12 anys, van començar a dissenyar les lletres d'un alfabet fascinant. No hi va faltar cap lletra, hi eren totes. Perquè l'objectiu és sumar, que entre tots puguem fer possible el que sembla impossible i entre tots caminem per a què cada pas sigui més fàcil. A canvi, els nens li van fer de mestres d'anglès. Un intercanvi excepcional que es pot veure en aquest vídeo emès per la cadena VOTV. Vam poder tocar les botes de l'Iniesta, la samarreta del Barça amb la seva lletra, el casc que va dissenyar del Jorge Lorenzo, la samarreta del River Plate... i a tots els nens l'Anna els hi va regalar el seu llibre signat: Si creus en mi, et sorprendré. Una obra d'art a nivell de pedagogia i educació. Un llibre ple de valors que sens dubte us recomanem per Sant Jordi.

 

Els nens van voler agrair-li tota la seva estima i la seva lliçó magistral vestits del color favorit de l'Anna: el taronja, i preparant cors gegants amb totes les seves fotografies. Ella no només va compartir tots els seus coneixements amb nosaltres sinó que també ens va explicar anècdotes i històries precioses que ha compartit amb alguns dels personatges famosos que us hem comentat. A aquesta notícia us podeu descarregar fotos de l'activitat, el vídeo de VOTV i algunes fotografies que han donat la volta al món (moltes han sigut obtingudes de la pàgina web oficial de l'Anna www.annavives.com).

 

La noia de la lletra preciosa

 

L’Anna té Síndrome de Down i té 31 anys. Després d’una primera experiència laboral difícil a un supermercat a on, com ens va explicar, "no tenia companys", el seu germà Marc i tota la seva família van lluitar perquè no s'enfonsés i continués perseguint els seus somnis. Però va ser difícil, perquè no és fàcil donar un pas endavant quan sents que t'han ferit. Totes les feines serien igual? Tots la tractarien així? Mai no tindria companys?

 

El Marc Vives, al que ella defineix com el seu "rei", li va proposar treballar amb ell a la Fundación Itinerarium. Amb una mica de por, per l'experiència viscuda anteriorment, va començar anant a classes de mecanografia. Un dia, per casualitat, va deixar un missatge escrit a mà a la taula, celebrant que havia aconseguit "0 errades". Els membres de l'equip del Marc es van enamorar de la lletra. Era fantàstica, molt maca i amb gran personalitat. I van pensar en digitalitzar-la. L'Anna es va encarregar de dissenyar cadascuna de les lletres amb la gran ajuda dels seus companys. I des d'aquell dia fins avui resulta increïble veure tot el que ha succeït:

 

  • L'Andrés Iniesta es va posar en contacte amb ella per felicitar-la i es va convertir en el seu "padrí" professional.

 

  • El Barça va lluir les samarretes del Trofeu Joan Gamper amb la lletra de l'Anna i va aconseguir guanyar 8-0.

 

  • La tipografia Anna és una de les més descarregades i moltes entitats la fan servir tant als seus logos com a les seves publicacions.

 

  • Ha corregut amb el Kilian Jornet en circuits inclusius.

 

  • El Jorge Lorenzo li ha encarregat el disseny del seu casc per a la prova de Montmeló del Campionat Mundial de Motociclisme. Va guanyar i com no podia ser menys, li va demanar a l'Anna pujar junts al pòdium.

 

  • Geox li va encarregar el disseny d'unes bambes inclusives.

 

  • Entre més de 7 milions de catalans, l'Anna va ser escollida una de les tres catalanes més importants del món, a l'any 2012. 

 

I infinitat d'esdeveniments i col·laboracions l'han convertit en una de les dones més admirades. L'Anna no para. Continua sumant les seves capacitats a les de moltes persones, amb el suport de tota la seva família, de la Fundació Itinerarium i de tots el que l'estimem (que som molts). Tot un exemple de constància, esforç i superació. I com diu ella mateix de l'Iniesta, un exemple de "bona persona". Quina alegria compartir aquest dia amb vosaltres Anna i Marc, i amb dos dels vostres innumerables amics, la Tània i el Josep!

 

Un petó enorme de tot l'equip de ILERI. You are the best, Anna.

 Tornar al llistat
Enviar a un amicEnviar a un amic
Segueixnos:

NEWSLETTER


ILERI Professional & Personal Development | Creació, Expressió, Motivació, Comunicació, Diversió, Aprenentatge
 


Avís important

El seu navegador està obsolet, moltes funcionalitats de la web no es veuran correctament.
Li recomanem que actualitzi el navegador o que instal·li un d´aquests dos:
   -Mozilla Firefox
   -Google Chrome